Welk voegsysteem kiezen - Gyproc Belgium
Doe-Het-Zelver  / De voordelen van Gyproc  / Perfecte afwerking  / Welk voegsysteem kiezen back print

 Welk voegsysteem kiezen
Welk voegsysteem van Gyproc kiezen ?

Welke voegproducten je gebruikt is vooral afhankelijk van het resultaat dat je beoogt,
de tijd en de zorg die je aan de afwerking wil besteden en natuurlijk ook de toepassing op zich :

a. Traditionele voegafwerking : wordt toegepast door wie al ervaren is in het voegen van Gyproc platen en levert een gemiddeld goede afwerking op; de gebruikte producten bij deze methode zijn Jointfiller 45 (vullen van de voeg) en Jointfinisher Premium (afwerkingslaag).

Nadeel voor de minder ervarenen is de beperkte tijd waarbinnen het Jointfiller 45 dient verwerkt te worden.

b. Standaard voegafwerking : om een mooie afwerking van zijn Gyproc toepassing ook voor mensen met minder ervaring toch mogelijk te maken ontwikkelde Gyproc ABA-Joint (poeder) en ABA-Joint Mix (kant-en-klare voegpasta).

ABA-Joint heeft een langere verwerkingstijd dan Jointfiller 45, namelijk 2 uur in plaats van maximaal 45 minuten. ABA-Joint Mix is tevens makkelijker uit te smeren. Bovendien moet je bij deze voegmethode geen twee verschillende producten gebruiken, maar gebruik je ABA-Joint (Mix) zowel om de voeg te vullen als om ze af te werken; je hoeft dus ook maar een product aan te kopen.

Voor wie echt het perfect samengesteld product wil is er nog ABA-Joint Mix : deze voorgemengde kant-en-klare pasta heeft steeds de juiste smeerbaarheid, vulvermogen, enz. Bovendien heb je dan ook nooit overschot : je kan wanneer je wil de werken onderbreken, je hoeft geen vooraf aangemaakte specie nog te verwerken, maar gewoon de emmer te sluiten en terug te openen wanneer je verder wil werken.

c. Premium hoge-kwaliteit afwerking : Streef je een perfect resultaat na, kies dan voor deze methode; pas deze methode bij voorkeur ook toe in plafonds en bij gebruik van Gyproc Premium platen.

Bij de Premium-methode worden de ABA-voegen eerst gevuld met ABA-Joint of ABA-Joint Mix en daarna afgewerkt met Promix Premium.

Dit is een zeer fijne, uitstekend smeerbare voegpasta.

d. Natte cellen afwerking : In vochtige ruimtes worden de speciale groene Gyproc WR platen gebruikt; voor de afwerking van deze platen bestaat een kant-en-klare voegpasta, Hydro-Joint Mix die ook extra vochtwerende eigenschappen heeft.

Hydro-Joint Mix wordt zoals ABA-Joint Mix gebruikt als vullaag en als afwerklaag.

e. Handyboard : Handyboard is het buitenbeentje tussen de Gyproc platen. Vanwege het kleine formaat en de ronde langskanten, wordt het niet afgewerkt zoals de andere Gyproc platen.

Handyboard wordt afgewerkt met RenovAll zonder gebruik te maken van een wapeningsband.

Share on Facebook

© 2019 Saint-Gobain Construction Products Belgium nv-sa