Winnaar categorie Gipsplaten - Gyproc Belgium
Gyproc pleisters  / ProTeam Gyproc Pleisters  / Gyproc Trophy  / Vorige edities  / Gyproc National Trophy 2015  / Winnaar categorie Gipsplaten back print
 Winnaar categorie Gipsplaten

ProTeamer: EMIC 
Project: Waalse Krook

Dit mooie architecturale project aan de Gentse binnenwateren herbergt een nieuw centrum voor kennis, cultuur en economie. Deze ‘bibliotheek van de toekomst’ biedt een plaats voor leren, ontmoeting en beleving. Dit project is nog niet volledig afgewerkt, maar zal eind 2015 klaar zijn, waardoor het voldoet aan de criteria om deel te nemen aan de National Trophy.

Dit publiek toegankelijke gebouw eiste lichte systemen die bijdragen aan de serene sfeer en ongemerkt beantwoorden aan de eisen brandweerstand, schokbestendigheid en luchtzuivering. De architect zag de oplossing in ‘hybride’ wanden waarbij Gyproc Rigidur GF-H en DuraGyp Comfortplaten worden gecombineerd. 

DuraGyp Comfort met luchtzuiverende Activ’Air-werking werd toegepast in de plafonds met een brandweerstand Rf 1h. De verhoogde computervloeren met isolatie werden bekleed met Rigidur Floor E 20-elementen.

Voor dit project werden de Gyproc-materialen zo gecombineerd dat de systemen aan alle gestelde comforteisen voldoen en tegelijkertijd perfect stroken met het karakter van het gebouw.


  

Share on Facebook

© 2019 Saint-Gobain Construction Products Belgium nv-sa