Winnaar Categorie Innovatie - Gyproc Belgium
Gyproc pleisters  / ProTeam Gyproc Pleisters  / Gyproc Trophy  / Vorige edities  / Gyproc National Trophy 2015  / Winnaar Categorie Innovatie back print
 Winnaar Categorie Innovatie

ProTeamer: GESTRAB
Project: Zwembad Ans

In Loncin (Ans) werd voor het gemeentelijke zwembad een nieuw gebouw opgetrokken naar ontwerp van een Parijse architect. De scheidings- en voorzetwanden werden door Gestrab uitgevoerd in Gyproc Aquaroc-cementplaten. Het bijzondere aan dit project is dat de architect het ruwe aspect van de Aquaroc-platen wilde behouden en zo de indruk wilde wekken dat de Aquaroc-wanden betonnen wanden zijn.

Door de vereiste om het ruwe karakter van de Aquaroc-platen te behouden, bestond de moeilijkheid voor Gestrab eruit een creatieve oplossing te vinden voor het bevestigen en afwerken van de platen. Bovendien moesten ook de markeringen op de Aquaroc-platen worden weggeschuurd. Gestrab koos ervoor de scheidings- en voorzetwanden te vernissen wat een origineel en opvallend resultaat opleverde.

Voor dit project ontwikkelde Gestrab als het ware een nieuw toepassingsgebied voor Gyproc Aquaroc-platen. Deze nieuwe invulling geeft dit project een uitermate innoverend en creatief karakter.


  

Share on Facebook

© 2019 Saint-Gobain Construction Products Belgium nv-sa