Schuine daken - Gyproc Belgium
Professional  / Systemen  / Schuine daken back print
 Schuine daken


De diverse Gyproc-plafondsystemen worden veelvuldig toegepast onder traditionele schuine (houten) dakconstructies. Ze zorgen niet alleen voor een afwerking naar keuze, maar geven de constructies ook de nodige bouwfysische kwaliteiten: én naar thermische isolatie, én naar akoestische isolatie, én naar brandwerendheid. Uitgebreide informatie over thermische isolatie, dampremmende en/of luchtdichte lagen vindt u in de Technische Voorlichtingen van het WTCB.

Om een optimaal geïsoleerde ruimte te realiseren, moet de constructie minstens luchtdicht te zijn. In principe is een afgewerkte bekleding met Gyproc-platen voldoende luchtdicht.
In functie van het binnenklimaat en de aard van de dakbedekking, dient een dampremmende laag aan de warme zijde van het isolatiemateriaal geplaatst te worden.


Opgelet : De dampremmende laag mag niet geperforeerd worden. Indien dit toch onvermijdelijk is, moet ze met de nodige zorg gedicht worden met tape.

In de meeste gevallen is een zolderruimte voorzien van een schuin dak. Voor het beste resultaat dient er bij de inrichting van de zolderruimte gestart te worden met het dakvlak. De afwerkingsmogelijkheden zijn afhankelijk van de constructiewijze van het dakvlak.

ACTIVair

Share on Facebook

© 2018 Saint-Gobain Construction Products Belgium nv-sa