Hoe kies je de juiste wand- en plafondpanelen?

Hoe kies je de juiste wand- en plafondpanelen?

Heb je besloten om (deels) zelf je renovatie, verbouwing of nieuwbouwproject in handen te nemen? Dan wil je natuurlijk honderd procent zeker zijn dat je de juiste wand- en plafondpanelen plaatst. 

Afhankelijk van wat je wilt bereiken, is er een specifieke plaat. Droom je van een wellnesstempel als badkamer? Wil je in je nieuwe leefruimte je flatscreen tegen de wand plaatsen? Laat je je nachtrust liever niet verstoren door de bovenburen? Ga je je zolder ombouwen tot kinderkamers en wil je een gezonde omgeving voor je kroost? Of wil je je eerste huisje goed isoleren om kosten te besparen? 

In deze blog ontdek je welke platen het beste passen bij jouw wensen. Of zoek jouw oplossing op maat met de Gyproc® Configurator die meteen berekent hoeveel materiaal je precies nodig hebt. 

Bescherm je badkamer met waterwerende wand- en plafondpanelen

Droom je van een badkamerrenovatie? Wil je je keuken, toilet of een andere ruimte met wisselende luchtvochtigheidsgraad vernieuwen? Kies dan voor de vochtwerende WR-platen, die je herkent aan hun groene kleur. De Gyproc® WR ABA is langs twee zijden afgeschuind en perfect als wandplaat, terwijl de Gyproc® WR 4xABA met zijn vier afgeschuinde zijden ideaal is om je plafond tot in de puntjes af te werken.

Breng na installatie van de groene wand- en plafondplaten zeker een waterdichte coating aan op plaatsen waar spatwater aan de platen kan komen en zorg ervoor dat je doucheruimte waterdicht afgewerkt is. Gebruik de Weber Sys Pack en verhoog de zekerheid op blijvende waterdichtheid. Vergeet binnenhoeken en aansluitingen niet af te werken voor een langdurige bescherming!

Opgelet! De WR-platen zijn niet geschikt voor ruimtes met een continu hoge vochtigheid zoals zwembaden of sauna’s, noch voor buitentoepassingen.

Voorwerpen ophangen? Akoestisch isoleren? Geen probleem!

Wil je de ruimte van je woning herverdelen en wil je graag je flatscreen, wandkastjes of schilderijen aan je spiksplinternieuwe muur hangen? De robuuste Habito® plaat klinkt als een massieve muur, maar is even gemakkelijk te plaatsen als alle andere Gyproc® wand- en plafondpanelen. Je kunt er niet alleen makkelijk zwaardere voorwerpen aan bevestigen, de muur dempt ook geluiden uit aanpalende ruimtes of woningen. Doordat de Habito® plaat akoestisch isoleert, is hij perfect om van je slaapkamer een rustige plek te maken. 

Adem gezonde binnenlucht

Wist je dat de lucht in je woning vol zit met onzichtbare - en vaak - ongezonde stoffen? Verwarmingstoestellen, huishoudelijke producten en bouwmaterialen zoals verf, lijm en hars geven stoffen vrij die je niet ziet, maar wel inademt. Ook binnen roken zorgt vanzelfsprekend voor ongezonde stoffen in huis. 

Om jou en je familie extra te beschermen ontwikkelde Gyproc®  Activ’Air®. De innovatieve technologie neemt een groot deel van die schadelijke stoffen op en neutraliseert ze. Dankzij dit definitief en onomkeerbaar proces verbeteren de Activ’Air® wand- en plafondpanelen je wooncomfort en levenskwaliteit. 

Geld besparen én genieten van een aangenaam binnenklimaat

Je woning isoleren. Het is vandaag een absolute must. Een goed geïsoleerde woning is natuurlijk goed voor je portemonnee, maar creëert ook een comfortabel binnenklimaat. Door de Gyproc® wand- en plafondplaten te combineren met de isolatie van ISOVER en een dampscherm geniet je het hele jaar door van aangename binnentemperaturen. Heerlijk warm tijdens de winter, verfrissend koel tijdens de zomer. Eigenlijk kun je elke Gyproc®  plaat combineren met isolatie dus is kiezen voor Gyproc®  altijd een win-win! 

Wand- en plafondpanelen voor een strak resultaat 

Heb je geen specifieke eisen op vlak van thermische of akoestische isolatie, vochtigheidsgraad of binnenklimaat? Maar wil je wel graag dat je leefruimte of slaapkamer er piekfijn uitziet? Het basisassortiment Gyproc® ABA wandpanelen en 4xABA plafondpanelen hebben afgeschuinde boorden die zorgen voor een vlotte plaatsing én een professioneel resultaat. De wand- en plafondplaten zijn beschikbaar in verschillende diktes, lengtes en breedtes. 

Bereken met de Gyproc® Configurator welke wand- en plafondpanelen je precies nodig hebt.

Gyproc® Configurator

Een mooie afwerking

Zijn je wand- en plafondplaten geplaatst? Dan komt nu misschien wel het leukste deel van je renovatie- of verbouwingswerken: de afwerking. Er zijn verschillende mogelijkheden op vlak van wandbekleding. Je kunt de gipsplaten schilderen, maar ook behangen en betegelen. Voor plafondbekleding kiest men meestal voor een likje verf. 

Klaar om aan de slag te gaan? 

Bereken met de Gyproc® Configurator welke wand- en plafondplaten het beste passen bij je doe-het-zelfproject, welke materialen het meest geschikt zijn én hoeveel je precies nodig hebt. Print de materialenlijst af en ga goed voorbereid naar één van de Gyproc® verkooppunten

 

Klaar om eraan te beginnen?

Vind de ideale oplossing met de Gyproc® Configurator.

Start mijn configuratie