Metal Stud® voorzetwand plaatsen

Metal Stud® voorzetwand plaatsen

Ideale afwerking voor muren met een onregelmatig oppervlak. Het flexibele systeem laat toe om eenvoudig leidingen en isolatie in te bouwen zonder kapwerk. In combinatie met het juiste type Gyproc® plaat maak je de wand bijvoorbeeld robuuster met Habito® of waterwerend met een Gyproc® WR plaat.

1

Neem een smetkoord en teken op minstens 7 cm van de muur een lijn waar de voorzetwand komt. De horizontale Metal Stud® MSH profielen worden op minstens 2 cm van de te bekleden muur geplaatst bij gebruik van ISOVER Comfortpanel 32 als isolatiemateriaal.

2

Breng de Akoestische Tape aan op de horizontale profielen. Bevestig het onderste horizontale Metal Stud® MSH profiel in de vloer volgens deze smetlijn om de 80 cm.
Plaats de uiterste Metal Stud® MSV profielen die links en rechts tegen de wanden aansluiten verticaal (controleer met waterpas) en zet ze vast aan beide wanden.

3

Teken op het plafond met de smetkoord een lijn tussen de twee verticale Metal Stud® MSV profielen en bevestig het tweede horizontale Metal Stud® MSH profiel langs de afgetekende lijn aan het plafond.

4

Plaats de tussenliggende Metal Stud® MSV profielen op een hart-op-hartafstand van 60 cm. De hart-op-hartafstand (h.o.h.) is de afstand tussen twee profielen, telkens gemeten vanuit het midden van het profiel.

5

Plaats je een geïsoleerde voorzetwand aan een buitenmuur, voorzie dan zeker ook achter de verticale Metal Stud® MSV profielen een strook isolatiemateriaal.
Het isolatiepaneel ISOVER Comfortpanel 32 is voorzien van een zaagsnede zodat je makkelijk in één beweging zowel tussen als achter de profielen kan isoleren.

6

Snijd de Gyproc® plaat ca. 1 cm korter af dan de afstand tussen vloer en plafond. Duw de plaat strak tegen het plafond.
Plaats een stuk Gyproc® plaat als een tijdelijke steun onder de plaat en schroef ze om de 250 mm vast tegen de verticale Metal Stud® MSV profielen.

Tip

De maximale hoogte van een Metal Stud® voorzetwand met een enkele beplating bedraagt 2,4 m. Door de stijlen naar de achterliggende muur te ondersteunen, kan je de toelaatbare hoogte vergroten. Gebruik daarvoor de universele plafondhanger PlaGyp® PU60/125. Kies je voor een dubbele beplating, dan bedraagt de maximale hoogte 2,6 m.

Tip

Snijd in wanden langs een schuin dak één uiteinde van de verticale Metal Stud® MSV profielen schuin af zodat ze makkelijk in het bovenste horizontale Metal Stud® MSH profiel passen.

Tip

ISOVER Comfortpanel 32 heeft een zaagsnede zodat je ook makkelijk achter de profielen kan isoleren.

Klaar om eraan te beginnen?

Vind de ideale oplossing met de Gyproc® Configurator.

Start mijn configuratie