Rigidur Floor® plaatsen

Rigidur Floor® plaatsen

Met de Rigidur® Floor elementen maak je snel en eenvoudig een geluidsisolerende zwevende vloer. Het droge vloersysteem is licht in gewicht en bovendien geschikt om met de meeste soorten vloerbekleding afgewerkt te worden

1

Zorg ervoor dat de ondergrond stabiel, draagkrachtig en voldoende vlak is. De Rigidur® vloer is 3 cm dik en kan oneffenheden tot +/- 5 mm opvangen. Bij oneffenheden tot 1 cm: breng een egalisatielaag aan, bv. vloervlak van Weber. Vanaf 1 cm: gebruik Rigidur® egalisatiekorrels. Plaats Rigidur® randisolatie stroken tegen de wanden voor een optimale geluidsisolatie.

2

Legvolgorde:

Begin linksachter in de hoek (1) evenwijdig aan de kortste zijde; Maak het laatste vloerelement van de eerste rij op maat (3a) en begin met het overgebleven stuk (3b) de tweede rij; let erop dat de naden onderling meer dan 25 cm verspringen.  Op veel belopen plaatsen leg je de elementen best met de looprichting mee. Herhaal bij het leggen van de Rigidur® Floor de volgende stappen telkens opnieuw.

3

Maak de Rigidur® Floor elementen met een hand- of cirkelzaag op maat. Zaag altijd de liplas van het element af dat tegen de omringende constructie aansluit.

4

Leg het eerste Rigidur® Floor element.

5

Breng in twee lijmrupsen Rigidur® Nature Line vloerlijm aan op de uitstekende liplas van het geplaatste Rigidur® Floor element.

6

Leg steeds het volgende element strak tegen de reeds geplaatste elementen aan zodat de liplassen precies over elkaar heen vallen.

7

Voor een optimale lijmverbinding: breng direct enkele schroeven aan in de liplasverbinding. Gebruik Rigidur® snelbouwchroeven 19 mm en ga op het Rigidur® Floor element staan. Schroefafstand: maximaal 25 cm. Schuur eventuele bramen van het schroeven weg.

8

Nadat de Rigidur® vloer is gelegd en de lijm uitgehard, kan je de naden en schroefkoppen afwerken met Gyproc® voegenvuller JointFiller Vario. Breng dit aan met een plamuurmes. Schuur na het uitharden van de voeg het oppervlak lichtjes op voor een vlak, glad resultaat.

9

De vloer is nu klaar voor verdere afwerking, bv. met laminaat, zwevend parket, vloerbedekking of vinyl. Keramische tegels zijn eveneens mogelijk, max. 33 x 33 cm. Afwerking: volg instructies fabrikant.

TIP

• Een vloerbeëindiging (bv. bij een trap) maak je met een metalen hoekprofiel. Verwijder bij het Rigidur® element een strook minerale wol van 5 cm breed en vervang door een even grote strook hout.

• Om een ruimte in te delen in verschillende kamers plaats je best eerst de scheidingswanden, daarna de Rigidur® Floor-elementen. Werkt makkelijker, isoleert beter.

• Zorg voor zo weinig mogelijk naden in de deuropening. Plaats een houten lat onder een naad in de deuropening. Verwijder een even groot stuk minerale wol van de andere Rigidur® Floor plaat.

Klaar om eraan te beginnen?

Vind de ideale oplossing met de Gyproc® Configurator.

Start mijn configuratie