Rigidur Floor® plaatsen

Rigidur Floor® plaatsen

1

Zorg ervoor dat de ondergrond stabiel, draagkrachtig en voldoende vlak is. De Rigidur® vloer is 3 cm dik en kan oneffenheden tot +/- 5 mm opvangen. Bij oneffenheden tot 1 cm: breng een egalisatielaag aan, bv. vloervlak van Weber. Vanaf 1 cm: gebruik egalisatiekorrels. Plaats randstroken tegen de wanden voor een optimale geluidsisolatie.

2

Legvolgorde:

Begin linksachter in de hoek (1) evenwijdig aan de kortste zijde; Maak het laatste vloerelement van de eerste rij op maat (3a) en begin met het overgebleven stuk (3b) de tweede rij; let erop dat de naden onderling meer dan 25 cm verspringen. 
Op veel belopen plaatsen leg je de elementen best met de looprichting mee. Herhaal bij het leggen van de Rigidur® vloer de volgende stappen telkens opnieuw.

3

Maak de Rigidur® Floor-elementen met een hand- of cirkelzaag op maat. Zaag altijd de liplas van het element af dat tegen de omringende constructie aansluit.

4

Leg het eerste Rigidur® Floor-element.

5

Breng in twee lijmrupsen Nature Line vloerlijm aan op de uitstekende liplas van het geplaatste Rigidur® Floor-element.

6

Leg steeds het volgende element strak tegen de reeds geplaatste elementen aan zodat de liplassen precies over elkaar heen vallen.

7

Voor een optimale lijmverbinding: breng direct enkele schroeven aan in de liplasverbinding. Gebruik Rigidur® Schroeven 19 mm en ga op het Rigidur® Floor-element staan. Schroefafstand: maximaal 25 cm. Schuur eventuele bramen van het schroeven weg.

8

Nadat de Rigidur® vloer is gelegd en de lijm uitgehard, kan je de naden en schroefkoppen afwerken met Gyproc® voegenvuller JointFiller Vario. Breng dit aan met een plamuurmes. Schuur na het uitharden van de voeg het oppervlak lichtjes op voor een vlak, glad resultaat.

9

De vloer is nu klaar voor verdere afwerking, bv. met laminaat, zwevend parket, vloerbedekking of vinyl. Keramische tegels zijn eveneens mogelijk, max. 33 x 33 cm. Afwerking: volg instructies fabrikant.

TIP

• Een vloerbeëindiging (bv. bij een trap) maak je met een metalen hoekprofiel. Verwijder bij het Rigidur® element een strook minerale wol van 5 cm breed en vervang door een even grote strook hout.

• Om een ruimte in te delen in verschillende kamers plaats je best eerst de scheidingswanden, daarna de Rigidur® Floor-elementen. Werkt makkelijker, isoleert beter.

• Zorg voor zo weinig mogelijk naden in de deuropening. Plaats een houten lat onder een naad in de deuropening. Verwijder een even groot stuk minerale wol van de andere Rigidur® Floor-plaat.

Klaar om eraan te beginnen?

Ga op zoek naar de ideale oplossing

Gyproc® Configurator