Creëer de perfecte basis voor jouw droomkeuken

De laatste jaren is de keuken uitgegroeid tot het hart van het huis. Van een puur functionele ruimte tot een echte leefruimte waar je samen met anderen geniet. Vandaag maakt de keuken bij veel gezinnen zelfs deel uit van de woonruimte

In de keuken als echte leefruimte start je de dag met je gezin aan de ontbijttafel, kook ‘s avonds samen met je kinderen of hou je er een oogje in het zeil terwijl ze hun huiswerk maken aan de keukentafel. Of wat dacht je van een weekendbrunch met vrienden? Cava’s sippen aan het kookeiland is de perfecte start!

Maar voor je kiest volgens welke woontrend je je droomkeuken inricht, is het belangrijk dat je een goede basis zet. Of je nu zelf aan de slag gaat in je nieuwbouwwoning, een renovatie plant of een uitbouw van je keuken: met Gyproc® zet je een goede basis zodat je jaren plezier beleeft aan deze extra leefruimte. 

De wanden: een goede basis voor extra veel plezier

Van de algemeen standaard Gyproc® A-plaat tot specifieke oplossingen zoals waterwerende, schokbestendige en akoestisch isolerende platen. Afhankelijk van jouw wensen en het resultaat dat je wilt bereiken, is er dus altijd een geschikte plaat.

Vormt de wand een scheiding tussen de keuken en de gang? Zul je geen zware voorwerpen aan de scheidingswand hangen en heb je verder geen eisen? Dan is de standaard Gyproc® A-plaat meer dan voldoende. 

Voor de muren die je wilt betegelen en waar je wandkasten aan wilt ophangen om al je keukenmateriaal en servies in op te bergen, kies je best de Habito® gipsplaat. Deze robuuste plaat is niet alleen schokbestendig, maar ook ijzersterk. De Habito® gipsplaat is bovendien ook akoestisch isolerend! Woont er bij jullie een echte keukenprins of -prinses die graag uren in de potten roert of graag bakt? Genieten van zijn of haar kook- of bakkunsten doe je vast graag, maar alle drukte die eraan vooraf gaat hou je liever op de achtergrond. Ook als het regelmatig tot ‘s avonds laat met vrienden extra gezellig wordt in de keuken, wil je liever je slapende kinderen niet storen. Habito® is ideaal om al die geluiden te dempen Om de scheidingswanden extra akoestisch te isoleren, plaats je ISOVER Sonepanel in het Gyproc® systeem alvorens je aan beide zijden de gipsplaten bevestigt.

Van de bekende witte metrotegel en de Marokkaanse zelliges tot cementtegels in een kleurrijk patroon. Of van kleine mozaïektegeltjes tot grote, sobere tegels voor een minimalistisch effect … Jij beslist! Maar ook één strak geheel in graniet of natuursteen zoals marmer kan. Met RVS creëer je een industriële look & feel en met glas - ja, kan ook! - laat je je keuken extra strak en modern ogen. Achter het glas kan je zelfs een foto plaatsen om jouw keuken helemaal uniek te maken. Wat je ook kiest: de vochtwerende WR-platen zijn erop voorbereid.

Goed om te weten! Alle Gyproc® platen zijn brandveilig door de onbrandbare gipskern en vallen onder de Europese brandreactie-classificatie A2-s1, d0

Wil je zeker weten welke plaat voor jouw keuken geschikt is en een volledige lijst krijgen van wat je nodig hebt om ze te bevestigen? Gebruik dan de Gyproc® Configurator.

Vind dé Gyproc® oplossing voor jouw project

Onze Gyproc® Configurator helpt je kiezen!

Een goed geïsoleerde keuken voor warme momenten

Een Gyproc® wand kan fungeren als scheidingswand, maar kan ook voor een bestaande buitenmuur geplaatst worden als voorzetwand. Kies je één van bovenstaande oplossingen als voorzetwand aan een buitenmuur? Plaats dan zeker thermische isolatie tussen de buitenmuur en de Gyproc® wand als je een oudere woning renoveert en de buitenmuren nog niet geïsoleerd zijn. 

Zo creëer je het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat waardoor het extra fijn vertoeven is in de keuken. En bespaar je op je verwarmingskosten, want tijdens de winter wordt de koude buiten gehouden, terwijl het binnen lekker warm is. 

Een mooi afgewerkt plafond: de finishing touch

Meestal bevindt de keuken zich op het gelijkvloers met erboven een andere binnenruimte en een constructie die bestaat uit houten balken of beton. In het geval van houten balken wil je het plafond vaak niet alleen mooi afwerken, maar ook akoestisch en soms zelfs thermisch isoleren. In het geval van beton is extra thermisch isoleren niet nodig. 

Een Gyproc® plafond oogt niet alleen strak, maar is ook erg praktisch. Zo kun je afvoerkanalen, kabels en draden netjes wegwerken achter de panelen. Gipsplaten zijn bovendien eenvoudig demonteerbaar. Superhandig als je nog iets vergeten bent of aanpassingen wilt doen. 

Maar Gyproc® platen kun je ook makkelijk herstellen. Heb je op basis van een lichtplan gaten voorzien voor spotjes of lichtarmaturen en heb je een foutje gemaakt? Of wil je na een tijdje je verlichting een update geven? Gyproc® herstel je makkelijk en snel zonder blijvende sporen. 

Met een kookeiland sluit je je open keuken een beetje af van de woonkamer of geef je een grote keuken een extra touch. Een zijde van het kookeiland gebruik je om te koken, terwijl je aan de andere zijde krukken kunt plaatsen. Perfect om ‘s morgen te ontbijten, om bij te praten tijdens het koken of om gezellig te kletsen tijdens het aperitief. Als je over voldoende ruimte beschikt, kun je je kookeiland met kookplaat en/of spoelbak verlengen met een eettafel waar je aan weerszijden kunt plaatsnemen. Zo ontstaat er een mooi doorlopend geheel. 

Wist je dat je een Gyproc® plafond ook kunt bepleisteren? Kies je voor Gyplat® platen en het PlaGyp® systeem. Pleisterwerken worden best door een vakman uitgevoerd.

Aan de slag?

Bereken met de Gyproc® Configurator welk én hoeveel materiaal je nodig hebt en stap meteen naar een verkooppunt in je buurt.

Gyproc® ConfiguratorVerkooppunten