De gang inrichten doe je zo

Aan de inrichting van je living, keuken en slaapkamers beleef je veel plezier. Maar met de gang verloopt het een beetje stroef. No worries - je bent niet alleen. Veel mensen laten de vaak smalle ruimte van de gang gewoon leeg of plaatsen ze juist vol met kasten en dozen die ze nergens anders kwijt kunnen. Tijd om daar iets aan te doen, want de inrichting van je inkomhal beslist elke dag met welk gevoel jij de deur uitgaat en hoe jij het thuiskomen beleeft. 

First things first: de basis

Nieuwbouwplannen of renoveer je een bestaand huis? Dan kun je met gipsplaten werken om de gang thermisch en akoestisch te isoleren, de schokbestendigheid te vergroten en de ruimte esthetisch te optimaliseren. Kies zowel aan de wanden als tegen het plafond voor platen die tegen een stootje kunnen, zoals de Gyproc® Habito® platen. In de gang sleur je immers al eens sneller met boodschappen of grote voorwerpen én wordt er ook wel eens met de deuren geslagen als je gehaast bent.

Vier decoratie-ideeën voor de gang

Wanneer de basis er staat, kun je aan het decoreren slaan. Vooral in kleine, smalle inkomhallen is het belangrijk dat je goed let op de indeling van de ruimte en waar je bepaalde voorwerpen plaatst.

De hoogte in

In smalle ruimtes is het slim om in de hoogte te werken. Hang een mooie kapstok of haakjes op om jassen aan te hangen en voorzie eronder een schoenenrek. Zin om de handen uit de mouwen te steken? Dan zorgt een DIY kapstok uit steigerhout en metalen buizen voor een unieke, rustieke look. Een paar leuke wandplanken zijn daarnaast de ideale plek om je sleutels op te leggen en af te werken met plantjes en kaders. Veel van het wandoppervlak wordt anders toch niet benut, en de vloer houd je vrij. 

Ook met fotolijsten kun je creatief de hoogte in werken, door bijvoorbeeld een gallery wall uit te denken. Goed nieuws: de Gyproc® Habito® platen zijn speciaal ontworpen om (zwaardere) voorwerpen te kunnen dragen, dus je kunt met een gerust hart je rekjes en lijsten aan de platen bevestigen. 

Opgeruimd staat netjes

Voorkom dat het een boeltje wordt in de gang. Het lijkt misschien handig om al je schoenen, jassen en accessoires in de gang op te bergen, maar zo komt de ruimte al snel heel vol te staan. Spullen die je niet elke dag nodig hebt hoeven daar eigenlijk niet te liggen. Denk aan je winterjassen tijdens de zomer en je favoriete sandaaltjes tijdens de winter. Berg overbodige stuks ergens anders op en roteer per seizoen, om te vermijden dat je gang een tweede inloopkast wordt.

Slimme accenten

Met een paar slimme toevoegingen kun je de kleine, smalle gang optisch groter laten lijken. Plaats tegen één muur bijvoorbeeld een passpiegel - die trekt je ruimte niet alleen door, maar zorgt er ook voor dat je jezelf nog eens snel van kop tot teen kunt bekijken voor je de deur uit gaat. Een smalle loper op de vloer leidt jouw gasten onbewust naar de deur die toegang geeft tot de leefruimte. En met deuren in dezelfde kleur als de muren blaas je meteen wat meer harmonie in je gang.

De finishing touch

Gipsplaten wanden kun je eenvoudig afwerken met een laagje verf of behangpapier. Omdat je in de gang minder vastzit aan de stijl van je meubels kun je in deze ruimte wel experimenteren met een verrassende kleur aan de muren. Voor een hedendaagse touch kies je een heldere, lichte kleur zoals muntgroen of zachtroze. Of wat dacht je van een vrolijk behang met een botanische print? Altijd blij thuiskomen zo!

Aan de slag?

Bereken met de Gyproc® Configurator welk én hoeveel materiaal je nodig hebt en stap meteen naar een verkooppunt in je buurt.

Gyproc® Configurator Verkooppunten