Een make-over voor je badkamer

Een badkamer hoort comfort en ontspanning uit te stralen. Het is een plek waar je twee keer per dag de deur achter je sluit om jezelf klaar te maken voor de dag of voor je welverdiende nachtrust. Je wil er dan ook een ruimte van maken waar jij je helemaal in thuis voelt én die beantwoordt aan de noden van jou en je gezin. 

Zorgt je badkamer momenteel niet echt voor een ‘zen’ gevoel? Of zou je de ruimte graag een upgrade geven met bijvoorbeeld een dubbele wastafel of een inloopdouche? Dan hebben we goed nieuws voor jou als de doe-het-zelvers, want ook in de vochtige omgeving van de badkamer kun je aan de slag met Gyproc® gipsplaten.

De wanden afwerken met gipsplaten

Met zijn wisselende vochtigheidsgraad is de badkamer één van de gevoeligste plekken in huis. En toch kun je ook hier de wanden en plafonds afwerken met gipsplaten. Je kiest dan voor de Gyproc® WR-platen die bestand zijn tegen de schommelingen in de vochtigheidsgraad. Je herkent de WR-platen makkelijk aan hun groene kleur. 

Waterdichte afwerking met tegels of verf

Hoewel de groene Gyproc® platen een verhoogde waterwerendheid hebben, mogen ze toch niet rechtstreeks in contact komen met spatwater. In de douche of aan het bad wordt de plaat dan best betegeld. De wanden in de badkamer die niet rechtstreeks in contact komen met water kun je schilderen met een vochtwerende verf. 

Je kunt de WR-platen dus ook perfect gebruiken om je badkamer volledig af te werken, op voorwaarde dat je ze voorziet van een waterdichte laag en eventueel tegels. 

Wastafels, rekken en andere voorwerpen ophangen

Tijd om de ruimte te vullen. Heb je een vrij kleine of smalle badkamer, dan kun je verschillende voorwerpen ophangen om plaats te besparen. Zorg voor zwaardere elementen zoals de wastafel of een goedgevuld hangrek voor extra versteviging aan de constructie waarop je de gipsplaat bevestigt, bijvoorbeeld met een Multiplex-plaat. 

Zeker weten welke materialen je nodig hebt voor de afwerking van je badkamer? Via de Gyproc® Configurator krijg je meteen de hele lijst. 

VIND DÉ GYPROC® OPLOSSING VOOR JOUW PROJECT

Onze Gyproc® Configurator helpt je kiezen!

Een verlaagd plafond met gipsplaten in de badkamer

Voor een badkamer met een strak afgewerkte look kies je ook voor een verlaagd plafond met gipsplaten. Die oplossing oogt niet alleen clean, maar is ook relatief goedkoop en makkelijk zelf te plaatsen. Aangezien vochtige lucht stijgt kies je ook voor het plafond van je badkamer voor de waterwerende WR-gipsplaten. De groene gipsplaten kun je schilderen in elke gewenste kleur, om zo de badkamer helemaal naar jouw hand te zetten. Minimalistisch wit, zacht donkerblauw of een felle kleur voor nog meer energie tijdens je ochtendroutine. Je kiest het helemaal zelf! 

Let op: Gyproc® WR-platen zijn enkel geschikt voor ruimtes met een schommelende vochtigheidsgraad. Op plaatsen die constant vochtig zijn, zoals binnenzwembaden of sauna’s, verliest groene Gyproc® zijn waterwerendheid. WR-platen zijn ook enkel geschikt voor afwerking binnenshuis.

Aan de slag?

Bereken met de Gyproc® Configurator welk én hoeveel materiaal je nodig hebt en stap meteen naar een verkooppunt in je buurt. 

Gyproc® Configurator Verkooppunten