Je leefruimte sfeervol afwerken met gipsplaten

Van plan om aan het doe-het-zelven te slaan met de renovatie van jouw woonkamer? Of je nu je nieuwe huis of appartement volledig naar jouw hand wil zetten of je huidige woonkamer naar een hoger niveau wil tillen, met Gyproc® kom je al een heel eind in de juiste richting. Ontdek hier wat de mogelijkheden zijn en hoe je ze zelf kunt toepassen in de renovatie van je living.

Wanden: eindeloze mogelijkheden 

In de leefruimte staat gezelligheid centraal. En daarbij spelen verschillende factoren een rol. Ten eerste wil je de living knus aankleden, wat je onder andere doet door foto’s en kunst aan de muur te hangen. Je verzameling boeken, films of muziek stal je uit op een rekje of in een kast die je aan de wand bevestigt. En voor de ultieme theatre experience hang je de flatscreen tv het liefst op aan de muur. 

Daarnaast wil je ook dat je woonkamer lekker warm en rustig is. Thermische, maar vooral ook akoestische isolatie speelt in deze ruimte een grote rol. Zeker wie in de stad of langs een drukke baan woont wil die geluiden liever uit de living weren, maar ook de geluidsoverdracht binnenshuis is van belang. Zo wil je jouw werkende, studerende of slapende huisgenoten niet storen wanneer je de televisie opzet of gasten over de vloer hebt.

Voor je aan de slag gaat: toepassingen van Gyproc® wanden in de woonkamer 

Bepaal eerst en vooral wat je met het plaatsen van Gyproc® wanden in je living wil bereiken. Je Gyproc® wand kan perfect meerdere functies bekleden. Duid voor jezelf aan wat je met de wand van plan bent en wat voor jou belangrijk is om de juiste plaat te kunnen kiezen. Wil je bijvoorbeeld thermisch isoleren voor een lekker warme kamer? Akoestisch isoleren om storende geluiden buiten te houden? Ga je voorwerpen zoals kaders, een tv, rekken of kasten ophangen of zelfs zwaardere voorwerpen zoals een radiator? Die zaken zullen belangrijk zijn in het kiezen van de juiste afwerking voor je wand. 

Verder is het natuurlijk belangrijk om te bepalen welk type wand je wil plaatsen. Gaat het om een voorzetwand die je plaatst tegen een bestaande binnen- of buitenmuur? Of zal de Gyproc® plaat samen met een Gyproc® systeem een scheidingswand vormen tussen twee ruimtes die je wil opsplitsen? In het laatste geval zal de keuze van je soort plaat of platen ook afhangen van de functie van de andere ruimte. Plaats je een scheidingswand tussen je woonkamer en een slaapkamer of thuiskantoor, dan kies je langs beide zijden voor een akoestische plaat die - indien gewenst - ook sterk genoeg is om bepaalde ophangsystemen te dragen. Is de andere ruimte bijvoorbeeld een badkamer, kies dan langs de kant van de badkamer zeker voor platen die vochtbestendig zijn en die je eventueel kunt betegelen.  

De perfecte Gyproc® oplossing voor jouw woonkamer 

Een veelgekozen optie voor scheidings- en voorzetwanden in de leefruimte is de Habito® gipsplaat. Die is niet alleen de beste keuze wanneer het gaat om akoestische isolatie, maar ze is ook ijzersterk en kan dus perfect jouw kaders, tv of kastsysteem dragen. Bovendien is Habito® extra schokbestendig, wat van pas komt wanneer je spelende kinderen in de woonkamer hebt of je al eens vaker de meubels verschuift. 

Wil je zeker weten welke plaat voor jouw renovatieproject geschikt is en een volledige lijst krijgen van wat je nodig hebt om ze te bevestigen? Gebruik dan de Gyproc® Configurator.

Vind dé Gyproc® oplossing voor jouw project

Onze Gyproc® Configurator helpt je kiezen!

Creatief met gipsplaten voor een verlaagd plafond

Wanneer je een verlaagd plafond wil plaatsen in je woonkamer, is je grootste zorg waarschijnlijk van esthetische aard. Je wil een plafond met een strakke afwerking die naadloos overloopt in de rest van je interieur. En om de sfeer nog een extra boost te geven, wil je misschien zelfs indirecte verlichting inbouwen die voor een zachte gloed in je living zorgt. Goed nieuws: ook dat is allemaal mogelijk met gipsplaten. En je kunt het eenvoudig doe-het-zelven. Het is daarbovenop een budgetvriendelijke optie én je kunt het materiaal afwerken naar je eigen smaak omdat je ze snel kunt schilderen in je favoriete kleur.

Aan de slag?

Bereken met de Gyproc® Configurator welk én hoeveel materiaal je nodig hebt en stap meteen naar een verkooppunt in je buurt.

Gyproc® Configurator Verkooppunten