Tover je slaapkamer om in een oase van rust

Dat een goede nachtrust cruciaal is voor je fysieke gezondheid staat vast. Maar ook voor je mentale gemoedstoestand is het belangrijk dat jij ‘s nachts ongestoord kunt dromen. Hoewel veel te maken heeft met je levensstijl en je genetische aanleg voor slapeloosheid, speelt de inrichting van je slaapkamer ook een grote rol in hoe jouw nachtrust verloopt. 

Ga je bouwen of renoveren en maak je volop plannen voor de slaapkamers? Verken dan de mogelijkheden om met gipsplaten de ruimte akoestisch te isoleren en eventueel op te delen in meerdere ruimtes. Want zowel de wanden als het plafond in de slaapkamer kun je afwerken met Gyproc®.  

Verhoog je slaapcomfort met gipsplaten aan de wanden en plafonds

Aangename stilte met akoestische isolatie

Na een vermoeiende dag wil je vroeg in bed kruipen, maar in de onderliggende living kijkt de rest van je gezin nog naar een spannende actiefilm waardoor je maar moeilijk indommelt. En op je vrije dag plan je om lekker lang uit te slapen, tot de buurman beslist om ‘s morgens vroeg het gras te maaien of de wegenwerken in de straat jouw slow morning meteen verstoren. In de slaapkamer staat rust centraal en sluit je liefst elk storend geluid buiten. Daarom is het belangrijk om de slaapkamers voldoende akoestisch te isoleren. 

Met gipsplaten kun je zowel de wanden als de plafonds van je slaapkamers voorzien van een akoestische beschermlaag. Kies in deze ruimte voor de Habito® gipsplaten voor de wanden. Die zijn geliefd om hun geluidwerende prestaties, maar ook omdat ze vrij robuust zijn. Zo hebben de Habito® platen een hoge schokbestendigheid en kunnen ze zware voorwerpen dragen, zoals een kledingrek of grote spiegel. En dat alles zonder dat de plaat heel zwaar of moeilijk te plaatsen wordt, want Habito® scoort ook goed op vlak van  plaatsingscomfort voor de doe-het-zelver. 

Een lekker warme slaapkamer als knusse cocon

Lekker slapen in een koude of juist te warme kamer, dat lukt toch niemand? Om een echt knusse cocon te creëren is een comfortabel binnenklimaat aangewezen. En met de juiste thermische isolatie hoef je jouw verwarming daarvoor niet meteen hoger te draaien en moet je geen airco installeren. Gipsplaten kun je perfect combineren met glaswol isolatie om de slaapkamer ook van binnenuit thermisch te isoleren. Zo lig jij ‘s winters voor het slapengaan niet te rillen in bed én houd je tijdens de zomer de hitte buiten. Een heerlijke nachtrust gegarandeerd! 

Zeker weten welke materialen geschikt zijn voor jouw slaapkamerproject? Vertel ons jouw plannen via de Gyproc® Configurator en krijg meteen een lijst met het nodige materiaal.

Vind dé Gyproc® oplossing voor jouw project

Onze Gyproc® Configurator helpt je kiezen!

Een slaapkamer opdelen in meerdere ruimtes

Breidt jouw gezin uit en wil je een slaapkamer splitsen in twee ruimtes, zodat elk kind zijn eigen plekje heeft? Of vind je jouw slaapkamer momenteel wat ruim en zou je er graag een afgesloten dressing in verwerken? Met behulp van gipsplaten kun je snel, eenvoudig en relatief goedkoop scheidingswanden voorzien in de slaapkamer. Zo maak je van één ruime slaapkamer twee knusse kinderkamers. Of voeg je bij de slaapkamer een kleedruimte, speelkamer of studieplek toe. 

Net als voor bij voorzetwanden gebruik je ook voor scheidingswanden in de slaapkamer Habito® gipsplaten. Hun sterke draagvermogen staat jou toe om er rekken en planken op te bevestigen - perfect als je van plan bent om een dressing in te bouwen. Wil je de ruimte opdelen in een slaapkamer en een ensuite badkamer? Dan kies je aan de kant van de badkamer best vochtbestendige WR-platen om schimmelvorming te voorkomen. 

Gipsplaten in de slaapkamer afwerken

Wist je dat blauw de ideale kleur is voor de muren van de slaapkamer? Een zachte blauwtint werkt kalmerend en zorgt voor een rustig hartritme, waardoor jij makkelijker in slaap valt. Liever iets minimalistischer? Dan kun je de volledige slaapkamer sereen wit schilderen. Liefhebbers van warme kleuren kiezen voor natuurlijke aardetinten voor een ongedwongen sfeer. De trendkleuren van Colora voor 2020 verwijzen onder andere naar mosgroen, nevelblauw en de unieke tinten van boomschors. 

Houd je van een print? Dan kun je in de slaapkamer ook kiezen voor een statement wall met mooi behangpapier. Een monochrome art deco opdruk zorgt voor een leuke vintage look. Of kies een botanische print met planten, vogels en vlinders die de natuur binnenbrengt. Om de optische rust te bewaren behang je niet de muur waarnaar je kijkt wanneer je in bed ligt, maar juist de wand waar het hoofdeinde van het bed tegen steunt.

Welke stijl je ook kiest, je kunt de gipsplaten wanden en plafonds in de slaapkamer afwerken naar hartelust.  

Aan de slag?

Bereken met de Gyproc® Configurator welk én hoeveel materiaal je nodig hebt en stap meteen naar een verkooppunt in je buurt. 

Gyproc® Configurator Verkooppunten